Yenil yılın, 2021 yılının, tüm dünyaya önce sağlık ve dolaysıyla mutluluk getirmesini dilerim.

Değerli Meslektaşlarım,

Bir yılı daha geride bırakarak yeni bir yıla başlıyoruz. Sıradan bir ifade ile “acısıyla – tatlısıyla” diye başlamak isterdim bu cümleye, ama 2020 yılında “acılar” daha baskın oldu, üzücü olaylar yaşadık.

İçinden geçtiğimiz salgın süreci, yaşam tarzımızı, alışkanlıklarımızı, dünyaya bakışımızı değiştirdi; tam anlamıyla 2020’ye damga vurdu. Doğal afetler; depremler, yangınlar, seller üzerine tuz-biber oldu…

Diğer yandan, tüm canlılar gibi insanoğlunun yaşama güdüsü, hayatını idame ettirebilme becerisi bir umut ışığı olarak yanıyor. Salgının yayılmasına karşı alınan tedbirlerin yararlı olduğunu görmekle birlikte aşı çalışmalarının da meyvelerini verdiğine tanık oluyoruz.  Umuyoruz ki, 2021 yılında bu tedbir ve çalışmalar karşılığını bulsun.

Salgın sürecinde değişen alışkanlıklar, TND – SPSCG olarak, bizimde faaliyetlerimizi etkiledi. Tedbirler kapsamında yapılamayan toplantılar, temel görevimiz olan eğitim çalışmalarımızı sekteye uğratmış olsa da elektronik ortamda devam ettiriyoruz. Her yıl yaptığımız sempozyumumuzu sanal ortamda gerçekleştirdik. Benzer şekilde, “webinar” tarzında canlı toplantılarımızı artırarak sürdürüyoruz. Sanal sempozyum ve elektronik toplantılarımızı TND-SPSCG Spinal Grup adlı youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz. Bülten, ek sayı, kitap gibi yazılı kaynak üretimine ilişkin çalışmalarımız da tüm hızıyla devam etmektedir. Önümüzdeki 2021 yılında da, bu çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz.

Geçen yıl yapamadığımız Yaz Okulu’nun (Spinal Temel Eğitim Programı) 1. Modülünü yine elektronik ortamda, video dersler üzerinden yapmak üzere çalışmalarımıza başladık; 2021 Ocak ayı sonunda elektronik ortamda faaliyete başlatmayı hedefliyoruz. Umarız ki, canlı toplantı yapabilme imkanımız ortaya çıkar; Haziran ayında yüz-yüze, canlı-canlı Yaz Okulumuzda özlem giderebiliriz. Aynı beklenti ve umudu sonbaharda yapmayı planladığımız sempozyum için de taşıyoruz.

Rüzgar ne kadar eserse essin, bir mum yandığı sürece diğer mumları yeniden yakacak kaynak olacaktır. Tüm bu salgın, afet, mesleksel zorluklara rağmen, içinizdeki umudun hiç sönmemesi dileğiyle…

Yenil yılın, 2021 yılının, tüm dünyaya önce sağlık ve dolaysıyla mutluluk getirmesini dilerim.

Dr. Ali DALGIÇ

TND – SPSCG 13. Dönem YK Başkanı

 



Diğer Haberler
 LookUs & Online Makale