Spinal Temel Eğitim Programı

Değerli Meslektaşlarımız,

Corona virüs salgını 2020 yılına kabusa çevirdi. Günlük alışkanlıklarımızdan çalışma alanlarımıza kadar yaşamımızı iliklerimize kadar etkiledi. Bu fırtına içinde tüm eğitim kurumlarında olduğu gibi bizimde aktivitelerimiz sekteye uğradı.

 Grubumuzun temel eğitim faaliyetlerinden olan ve 2020 Haziran ayında planlamış olduğumuz Yaz Okulu – Spinal Temel Eğitim Programını ertelemek zorunda kalmıştık. Ancak, 2021 yılında da, halen salgının nasıl bir seyir izleyeceğine ilişkin belirsizlik devam etmektedir. Aşılama sürecine ilişkin olumlu beklentilere karşın virüse ilişkin mutasyon haberleri bu belirsizliği karmaşaya çevirmiştir.

Salgın sürecinde eğitim-öğretim faaliyetlerimizi internet ortamında sürdürmeye çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere, spinal travmalar sempozyumumuzu sanal ortamda gerçekleştirdik; web tabanlı çevrimiçi elektronik toplantılarımız devam etmektedir. Bu kapsamda, Spinal Temel Eğitim Programını da internet ortamında yapmayı planlıyoruz.

Spinal Temel Eğitim Programının içeriğini 6 ana başlık altında (Temel konular – Travma – Enfeksiyon – Dejeneratif – Tümör – Deformite) toplanmıştır. Bunlardan ilk üç başlık; Temel konular – Travma – Enfeksiyon konularını birinci aşamada (STEP-1)sunmak üzere bir eğitim programı oluşturduk.

STEP-1 aşaması toplam 33 dersten oluşmaktadır. Dersler, grubumuzun tecrübeli hocaları tarafından video kaydı şeklinde hazırlanmıştır. Dersler, “temel” düzeyde olup spinal cerrahi alanında temel eğitim hedeflenmiştir. Tüm dersleri izleyen meslektaşlarımıza katılım belgesi verilecektir. Ayrıca STEP-2 aşaması için basamak teşkil edecektir.

Program için belirlemiş olduğumuz cüzi ücret ile giderlerimizin ötesinde salgın sürecinde kaybettiğimiz meslektaşlarımızın ailelerine eğitim desteği vermeyi hedefliyoruz.

Katılım ve desteğinizi bekler; sağlıklı günler dileriz.

 

TND – SPSCG 13. Dönem YK adına

Dr. Ali DALGIÇ

Kayıt için Tıklayınız,

PDF Broşür ve Program için Tıklayınız,



Diğer Haberler
 LookUs & Online Makale